سلامت

نیکوتین چیست و چه تاثیراتی بر روی سلامتی مغز دارد؟

نیکوتین

نیکوتین چیست و مراحل به دست آمدن آن چگونه است؟

بیشتر افراد میدانند که در گیاه تنباکو بیش از 4000 ماده شیمیایی وجود دارد و نیکوتین یکی از این 4000 ماده است که یکی از مهم ترین ماده‌های تنباکو به شمار میرود، بیشتر افراد سیگاری میدانند که این عنصر روی مغز تاثیر زیادی دارد و یکی از آن تاثیرات، اثر روان گردانی است.

نیکوتین در حالت عادی بی رنگ است و شما وقتی سیگار می‌کشید دود سیگار را در هوا مشاهده می‌کنید که حاوی ذرات نیکوتین می‌باشد. یک موضوع دیگر که باید به آن توجه داشته باشیم این است که در گیاه توتون و تنباکو تنوع بسیار بالایی وجود دارد و این تنوع نسبت به مرغوبیت و میزان نیکوتین موجود در آن قیمت گذاری میشود.

 

چرا جوانان به نیکوتین حس نیاز پیدا میکنند؟

حداقل 50% افرادی که در دوران مدرسه به سیگار روی می آورند به این کار ادامه میدهند چون مغز انسان به داشتن چیزی به اسم نیکوتین احساس نیاز پیدا میکند و بعد از گذشت چند وقت کنار گذاشتن آن کمی سخت میشود چراکه فرد احساس میکند به این ماده نیاز شدید دارد و به این فکر میکند که سیگار به او آرامش میدهد، همین مورد باعث میشود آن فرد به نیکتوین وابسته شود و در معرض اعتیاد قرار بگیرد.

 

بعد از مصرف نیکوتین چه اتفاقی می‌افتد؟

اول از همه وقتی که فرد توتون و یا تنباکو استفاده میکند، نیکوتین موجود در آن به شش ها جذب میشود و همان لحظه به دنبال راهی برای برای رسیدن به مغز پیدا کند و بهترین راه ورود به گردش خون است که خیلی سریع وارد عمل شود چراکه باید زود خود را به تمام بدن برساند. احتمالاً به این فکر میکنید که باید این مراحل زمان بر باشد ولی در واقع برای گذراندن کل این مراحل فقط 10 الی 15 ثانیه زمان کافیست.

 

تشخیص مصرف نیکوتین:

معمولاً افراد به خاطر آرامش موقتی که نیکوتین به آنها می‌دهد سمت سیگار و قلیان می‌روند. از دلایل اساسی که باعث استعمال دخانیات می‌شود، پناه بردن به روان گردانی مثل نیکوتین از دست حس های منفی مانند نگرانی، اظطراب، ترس، خشم و دلشوره می‌باشد. جالب است که افراد احساس میکنند که به سیگار وابستگی ندارند ولی کافی است 24 ساعت نیکوتین مصرف نکنند بعد میتوان متوجه شد که افراد کامل علائم محرومیت را در خود بروز میدهند.
علائم آنها عبارت اند از: پرخاشگری، احساس خصومت شخصی، احساس کمبود عاطفی، خشم، دور شدن از اجتماع و… که فقط جزئی از علائم نرسیدن نیکوتین به بدن است.

 

اثر کوتاه‌ مدت مصرف:

جالب است بدانید که این ماده شیمیایی که البته بسیار سمی است فقط کافیست که فرد یک دوز 60 میلی گرمی آن را مصرف کند و به احتمال زیاد موجبه مرگ آن شخص میشود و یا باعث مشکل تنفسی شدید او خواهد شد. از علائم مصرف کوتاه مدت سیگار میتوان به رنگ پریدگی، تهوع، استفراغ، لرزش بدن، عرق سرد، سرگیجه ناگهانی، سرد شدن بدن و افزایش فشار خون نام برد.

 

اثرات بلند مدت مصرف:

مصرف نیکوتین یکی از عوامل اصلی دچار شدن به بیماری های مانند سرطان ریه،سرطان رحم، کبد، کلیه، مشکلات قلبی و… است که حتی فکر کردن به آن هم میتواند شما را از مصرف نیکوتین دور کند. با این حال خیلی از افراد سیگاری سال هاست که سیگار مصرف می‌کنند و توجهی به این موارد ندارند.

 

چکار کنیم که فرزندان ما از سیگار فاصله بگیرند:

با آنها در مورد این‌که آیا دوست سیگاری دارند یا خیر سؤال کنید. چراکه احتمال سیگاری شدن آن‌ ها وقتی که دوست نزدیک آن‌ ها سیگاری باشد بیشتر می‌شود. همچنین بیشتر نوجوانان اولین سیگار خود را با دوست سیگاری خود می‌کشند. برای اینکه به این سوال شما راحت جواب بدهند بایند با آنها دوست شده باشید و کاری کنید که از دادن اطلاعات مهمی مثل این به شما حراس نداشته باشند. مثلاً فرض کنید که فرزند شما میگوید که من فلان کار بد را انجام دادم و شما سریعاً با او برخورد می‌کنید و او را از اینکه با شما صادق بوده پشیمان می‌کنید. همیشه سعی کنید وقتی فرزندتان با شما صادق است با رفتار خوب از او استقبال کنید و به آرامی به او تذکر دهید که فلان کاری که گفتی انجام دادی عملی ناپسند بوده و بهتره از این به بعد آن را انجام ندهی. اینگونه فرزند شما حتی روزی که دوست سیگاری پیدا کرد به شما درباره سیگار کشیدن او می‌گوید و شما می‌توانید از سیگاری شدن فرزند خود جلوگیری کنید.

نیکوتین چیست

با آنها دوست باشیم:

اگر با فرزند های خودمان دوست باشیم میتوانیم راحت از احساسات آنها باخبر شویم و بدانیم که آنها مصرف سیگار دارند یا خیر در صورت مثبت بودن میتوانیم تا دیر نشده چاره ای برای آن پیدا کنیم. همانطور که قبل تر اشاره کردیم دوست شدن با فرزند امر حیاتی در پیشگیری از به وجود آمدن عادت های بد در آنها از جمله سیگار کشیدن می‌شود. برای دوست شدن با فرزندان راه های زیادی وجود دارد اما به مطالعه بیشتری نیاز هست و بهتر است اگر به عادت‌‎ها و رفتار فرزندانتان اهمیت می‌دهید حتماً درباره این موضوع تحقیق و مطالعه فراوان داشته باشید.

 

وقت بیشتری را با آنها باشیم:

لطفا در نظر داشته باشید که تنهایی خود یک نوع بیماری است که باعث میشود افراد به چیزهای مختلف روی بیاورند. پس تا می‌توانید فرزندان خود را برای مدت طولانی تنها نگذارید. مطمئن شوید که خودتان در کنار آنها هستید و یا همبازی های خوبی برای آنها پیدا کنید، مانند فرزندان مهربان همسایه و یا هر شخص مناسبی که به فرزند شما آسیب نمیزند.

 

کلام آخر:

اعتیاد عامل اصلی بیشتر مشکلات در خانواده و جامعه است لطفا آن را دسته کم نگیرید، ممنون از همراهی شما

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *